Ingrediente pentru Bere de ghimbir
2 litri apă plată,
100 g zahăr,
50 g ghimbir,
1/2 lămâie,
4 g drojdie proaspătă.
Într-un recipient (de preferat de sticlă) se toarnă apa.
Adăugăm zahărul, drojdia și sucul de la 1/2 lămâie.
Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică (dacă preferați să folosiți și coaja (eu o folosesc întotdeauna), atunci trebuie spălat bine înainte ghimbirul).
Coaja de lămâie fie se toacă foarte mărunt, fie se macină bine împreună cu ghimbirul într-un blender.
În cazul în care folosim blender-ul, trebuie să adăugăm și 1 litru de apă (din cele 2).
Se va agita bine sticla pentru a se amesteca bine ingredientele.
Se va lăsa la fermentat pentru 24-36 ore, în funcție de temperatura mediului în care se ține sticla.
Se trece printr-un strecurătoare fină, sau se poate folosi chiar un tifon și se ține la frigider până la consumare.
Se consumă rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu